Saturday, July 16, 2011

Cabaran Affiliate PTD 2010 & 2011

Salam ...

Hari nie sempena SPA mengadakan EXAM PTD sesi Julai 2011 . Ambo nak bercakap sikit berkaitan dengan eBook Rujukan Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik yang dikeluarkan oleh Team TipsPTD diketuai oleh Saudara Muaz Hadi.

Beliau telah mengadakan Cabaran Affliate PTD nie dah beberapa kali dan ambo tak melepaskan peluang utk turut sama sertainya menjadi salah seorang agen produk ini . Telah 3 kali ambo turut serta dan inilah resultnya :) .

1. Cabaran Affiliate PTD sesi April 2010

Ambo join first time nie .. dan terlewat sikit coz lambat maklum . Time nie baru nak berjinak2 dengan program affiliates yg mana sebelum nie ambo tak pandang pun coz income utama ambo via internet nie banyak lagi sumbernya :). Alhamdulillah dapatlah jugak No. 4 yang mana ambo telah buat 209 jualan dengan komisyen yang dapat sebanyak RM4180 + Bonus RM400 + Jaket Kerajaan sehelai .2. Cabaran Affliate PTD sesi November 2010

Kali-2 join Affiliate PTD November 2010. Kali nie tak banyak sangat sales coz kurang fokus dan calon pun tak berapa ramai. Anyway Cabaran yg di anjurkan oleh Team TipsPTD tetap meriah dan ID ambo iaitu 'jobsmalaysia' berada di tempat ke-3 dengan Komisen sebanyak RM3630 + Bonus RM600 + Hadiah Dah Tak Misteri (Strategi Wang) .

Apapun seronok jugak la join .. yang mana 3 Affiliater teratas saling kejar mengejar :) Mantoppp!!

Bermacam-macan kaedah marketing yang digunakan .. dan analisa terawal menunjukkan kaedah Email Marketing memang mantap + dengan Blog yang dapat tarik ramai visitor .

p/s : Nantikan Analisa menyeluruh mengenai kaedah-kaedah marketing yang digunakan utk mendapat sales bagi produk yang boleh dikatakan 'HOT' dan 'CONVERTED' di sebabkan ianya ' DESPERADO PRODUCT' .. haha .. betul ker!!

3. Cabaran Affliate PTD sesi Julai 2011

Kali ke 3 Sertai.. Alhamdulillah .. dapat Top Affliate. Cabaran nie hanya dibuka selama 8 hari sahaja tapi resultnya amat GempaQ dan bersejarah . Tahniah utk Owner TipsPTD .. bro Muaz.

Untuk kali nie.. secara tak rasmi .. ambo telah mendapat komisen 5 angka sebanyak RM10935 + Bonus RM1000 + Hadiah Tambhan IPAD 2 3G & Wifi Leather ORI + Hadiah Misteri .. wowww.. Lumayan jugak sehhhhh ...

Utk Strategi marketing kali nie banyak yg dipelajari base kepada pengalaman terdahulu .. dan alhamdulillah .. berhasil . Setiap cabaran yg disertai banyak ilmu baru dalam bidang pemasaran secara online di perolehi .. dengan perkongsian rakan-rakan affiliater yang lain . Syabas dan Tahniah semua ..

p/s : Nantikan Rahsia-Rahsia .. ambo berjaya memperolehi sales yang agak baik kali ini utk di kongsi dengan semua yang berminat... :) ... ada ker ???

1 comments:

Pinklady said...

Tahniah .. Hebat bangat!!!

Post a Comment

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | M.R Network