Monday, July 25, 2011

Ambo dan Google Adsense [ True Story ]

Salam all ...

Coretan ambo kali nie nak citer pasal Google Adsense yang mana merupakan program yang first sekali memberi income via online kepada ambo bermula pada awal tahun 2004 sampailah sekarang ...dah hampir 8 tahun rupanya.

Awai2 dulu memang tak ramai yg sertainya dan juga ramai yg tak percaya bahawa Pokcik Google nie membayar ... tapi dek kerana nak tahu ambo try la apply pada akhir tahun 2003 yang mana tahun ianya dilancarkan ... kebetulan time tu ambo ada 1-2 web komuniti yang boleh dikatakan ramai la juga visitor nya dan aprroved :) .

Kira punye kira income dari Adsense nie.. rupa-rupanya bermula pada awal hingga kini .. dah lebih USD100k (>RM300K) dah ambo rembat dari pokcik google. Boleh tahan juga rupanya ... Alhamdulillah ...patutla ambo dah tak berhutang sapo dah lepas ada income via internet nie secara monthly :) ..

Awai2 dulu memang tak banyak dapat dalam lingkungan 200-400 USD then naik slow-slow ..tapi berkat hasil usaha yg sentiasa maintain .. 2-3 tahun kebelakangan nie .. biasanya average USD 2000 - USD 3000 ( bergantung kepada murah hatinya Pokcik google pada bulan tersebut )
Bila dah ada ilmu dan pengalaman yg tak seberapa nie.. maka step by step ambo try and error terokai apa sahaja program.. then bermacam-macam program la yg ambo join ( nanti akan di ceritakan secara bersiri . Insyaallah )

Rupanya susah juga nak recall balik apa yang telah kita lakukan .. lebih2 lagi hampir 10 tahun yang lepas.. Anyway ambo akan cuba coretkan yg terbaik .... cuma nye ambo nie memang bukan seorang penulis yg baik .... so ambo akan guna ayat-ayat dan perkataan campur aduk sikit la... ( rasanya nohal kot :)

p/s : Nie baru permulaan Ceritera Ambo berAdsense .. nanti ambo akan keluarkan dalam bentuk bersiri mengenai Tips, Tricks, BlackHat ker.. BlackWhite ker... dan bermacam-macam teknik la.. Insyallah . Yang penting Stay Tune...... :)

3 comments:

Anonymous said...

Pehhhhh!! .. memang otai adsense ni..... jgn lupa kongsi tips nanti bro .....

Arash said...

aku terpaksa akui yang Mr Dino adalah guru google aku dan hasil dari peguruan kami maka lahirkan web aku jutawan.org. tapi aku gagal dengan adsense sebab aku lawan google adsense dengan membuat adsense sendiri iaitu jutawan adsense

RICH said...

Saya baru jer nak berjinak2 dengan adsense ni,insyaallah saya kena bersemangat untuk mendapatkan pendapatan adsense yang pertama

Post a Comment

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | M.R Network